İlk kez masaj Yaptıracakların Dikkat Etmesi Gereken 5 Nokta
top of page
Ara
  • Bi' Masaj

İlk kez masaj Yaptıracakların Dikkat Etmesi Gereken 5 Nokta

Masaj terapisi, dünya çapında farklı kültürlerde uzun bir geçmişe sahiptir. Bugün insanlar çok çeşitli sağlık sorunları için farklı tiplerde masajlar yaptırıyorlar. Eskiden masaj salonları ve spalarda yapılarak lüks bir deneyim sayılan masaj artık havalimanları, alışveriş merkezleri, spor salonları hatta ara ara kurumsal firmalarda bile yapılabiliyor. Sizde ilk masajınızı yaptırmaya karar verdiyseniz bu ilk tecrübenizde size yardımcı olacak bazı ip uçları vereceğiz.


Masaj işletmesini tanıyın

Masaj yaptırmadan önce orada yapılan masajlar hakkında bilgi alın, ürün satışı gerçekleşiyorsa ürünlerini deneyin. Eğer işletme sahipleri ya da müdürleri oradaysa tanışın. Böylece aklınızdaki soru işaretlerini gidermiş, oranın güvenilir olup olmadığını anlamış olursunuz.


Masörünüzle Konuşun

Masaja başlamadan önce masörünüzle korkularınız, çekinceleriniz, varsa geçirdiğiniz operasyonlar ve rahatsızlıklarınız hakkında konuşun. Arkasından masaj pratiğinizin nasıl olmasını istediğinizi söyleyin. Bazıları sert ve sık baskılı bir masajı tercih ederken bazıları da yumuşak ve az baskılı masaj yaptırmak ister. Dokunulacak olan sizin bedeniniz, masörünüzü yönlendirmekten çekinmeyin.


Rahatlayın

Masaj sırasında hangi bölgenize ne kadar dokunulduğunu düşünmeyin, masörün hareketlerini takip etmeye çalışmayın. Sadece gözlerinizi kapatıp kendinizi iyi hissedeceğiniz şeyler hayal edin ve hayal dünyanızda kısa bir yolculuğa çıkın. Eğer kendinizi kasarsanız, kaslarınızı da kasarsınız ve gerilirsiniz, bu durumda masajınız bir işe yaramaz hatta bazı durumlarda sakatlıklara sebebiyet verebilirsiniz.


Acele Etmeyin

Masajınız bittikten sonra hemen kalkmak için acele etmeyin, rahatlamak ve o huzuru yakalamak için birkaç dakika verin kendinize. Hemen tekrar hayata dönmek, bir anda fazlaca gerginliğe, baş dönmesine sebep olabilir.


Masaj sonrası sevdiğiniz bir aktiviteyle İlgilenin

Masaj sonrasında keyif aldığınız bir etkinliği yapmanız mutluluk hormonunuzu daha da arttıracaktır. Televizyon karşısında rahatlamak, koşmak, meditasyon yapmak vs. ne isterseniz onu yapın, kendiniz için iyi bir şey yaptınız ve bunun için kendinizi ödüllendirin. Bol su içmeyi de unutmayın tabi.

Ağrınız mı var, huzursuz ya da moralsiz mi hissediyorsunuz? Hemen bir masaj yaptırın. Unutmayın her meslekten, her yaştan ve her kesimden herkes masaj yaptırabilir ve yaptırmalıdır da. Masaj hem iyileşmek hem de stres atmak için harika bir yoldur.

1.037 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page