Ofis Masajı Nedir?
top of page
Ara
  • Bi' Masaj

Ofis Masajı Nedir?

Bir iş yerinin ardındaki ve olması gereken ideolojiler, son 10 yılda büyük değişimler geçirdi - özellikle de ofisler söz konusu olduğunda. Ofisler yavaş yavaş tipik rutinlerinden 9-5'ten uzaklaşıyor, takım elbise ve kravat kuralları yerini casual stile bırakıyor, tüm gün masalarda çalışmak tarih oluyor bilgisayarını kapan istediği yerde çalışabiliyor. Çalışanlar artık iş yerinin hem zihinsel hem de fiziksel sağlıklarını nasıl etkilediğine daha fazla dikkat etmeye başlıyor ve iş yerlerini bu konuda bir şeyler yapmaya teşvik ediyor. İş-yaşam dengesi ve iş yeri sağlığı, kurumsal mutluluk gibi kavramlar çıktı çıkalı şirketler çalışanlarının sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamak için yenilikler yapıyorlar. Tarifeler daha esnek hale geliyor, çalışma alanları daha ergonomik ve daha az geleneksel hale geliyor, bazı ofisler uzun süre sonra çalışanlarını neşelendirmek için köpek yavrularını bile getiriyor. Ofis trendlerine bir yenisi daha eklendi; ofis masajı. Evet doğru okudunuz. Ofis masajları, kurumsal dünyadaki son trend. Çalışanlarınızı nasıl saha sağlıklı ve mutlu tutacağınız, ofisinizi nasıl rahatlatacağınız konusunda fikir arıyorsanız, ofis masajlarına bir göz atmanızı öneriyoruz.

Ofis Masajı Nedir?

Bu yeni tekniği ofisinize tanıtmaya başlamadan önce, gerçekte ne olduğunu ve onu uygulamaya koymanın farklı yollarını iyice anlamanız gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, öncelikle: ofis masajları, esas olarak çalışanlarınıza iş yerlerinde (iş yerinde) sunulan her türlü masaj hizmetini ifade eder. Bu kısa süreli masajlar portatif özel bir sandalyede oturtularak gerçekleştirebileceği gibi masa başında da gerçekleştirilebilir. Masajların tipi, uzunluğu ve özellikle de sıklığı size bağlıdır ve bunları sunan her şirket arasında büyük farklılıklar gösterir.


ZAMAN ve PROGRAMLAMA

Şirket ofislerinin çalışanlarına masaj yaptırma etkinlikleri çoğunlukla bir kerelik bir olaydır. Bu, genellikle şirket tatil partisi, çalışanların takdir günü, hatta şirketin içinde bulunduğu sağlık ve sağlıklı yaşam fuarı gibi daha büyük bir etkinliğin bir parçasıdır. Bu etkinliğin hafta sonu, normal çalışma saatleri dışında veya ofiste genellikle planlanmış bir gün yerine hafta boyunca gerçekleşebileceği anlamına gelir. Bir kerelik etkinlik durumunda, masaj yaptırmak için mevcut olan çalışan sayısını açık bir şekilde hesaba katmanız gerekecektir, böylece etkinlik için uygun sayıda masaj terapisti için rezervasyon yapabilirsiniz. Etkinliğin sorunsuz şekilde yürütülmesini sağlamanın en iyi yolu, her çalışanın masajını önceden planlamaktır.

Bazı ofisler masaj programlarının uygulanmasını seçti ve ofis masajlarını ofis çevresinde düzenli (veya yarı düzenli) bir şekilde gerçekleştirdi. Ofisiniz için bir ofis masaj programı oluşturmak istiyorsanız, sıklık tamamen size (ve elbette bütçenize) bağlıdır. 15 ya da 30 dakikalık kısa masajlar sunan ayda bir günde ofiste masöz olabilir ya da aynı şeyi yaparak haftada bir ya da iki kez terapist alabilirsiniz.




Ofis masajı size nasıl bir yarar sağlar?

BEDENSEL

Bütün gün berbat bir ofis koltuğunda aynı pozisyonda oturmak aynı hareketleri tekrarlamak bedenlerimiz için (veya bu konuda ruhlarımız için) iyi değildir. Zayıf duruş yaratır; boynu, omuzları ve sırtını zorlar. Bacaklarımızdaki sinir uyarılarını etkiler ve hatta sindirim enzimlerimizin kapanmasına neden olur.

Bir masaj - kısa bile olsa - gerginliği hafifleterek, sıvıları hareket ettirerek, sinir yapılarını harekete geçirerek, dokuları uzatarak bu sorunları azaltmaya veya gidermeye yardımcı olabilir.

ZİHİNSEL

Bir ofis masasında hayatı çevreleyen bariz fiziksel sorunların yanı sıra, ofis işleri ile ilgili zihinsel faktörler de var. Tüm gün evrak işleriyle ilgileniyor olsanız da, yönetici olsanız da her iş stresli olabilir.

Bu stres hormonlarınızda, kalp atış hızınızda ve hatta kan basıncınızda artışa neden olabilir. Neyse ki, baş masajları bu faktörleri yeniden dengelemek için etkili bir çözümdür. (aynı zamanda son derece zevkli ve dinlendiricidir) – üstelik masaj masasına ihtiyaç duyulmadan yapılır. Terapistinizi masanıza çağırınız lütfen!


465 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page