top of page
Ara
  • Bi' Masaj

Omuz, Sırt Ve Bel Ağrılarınızdan Kurtulmak İçin 3 Alternatif Yöntem

Omuzlarımız, günlük hareketlerimizde en sık zorlanan ve zedelenen eklemlerden biri. Hemen her aktivitede elimizi kullandığımızdan ve ele pozisyon vermek gerektiğinde omuz eklemi devreye girdiğinden, bu bölgede yaşanan rahatsızlıklar zamanla ciddi sorunlar yaratabiliyor.

Ne yazık ki omuz ağrılarının en sık nedeni, tendonların yani yumuşak dokuların zedelenmesi, omuz hareketlerinin pek çoğundan sorumlu rotator kılıf denen adalelerin tendonları, iki kemik arasında oluşan dar bir kanalda yer alır. Kol yandan yukarıya kaldırıldığında bu tendonlar iki kemik arasında sıkışarak zedelenir. Böylelikle doğuştan veya yaşa bağlı dejenerasyonlardan bu kanalı daralmış olan kişilerin tendonları kolayca sıkışabiliyor. Bunun yanı sıra donuk omuz, göğüs çıkış sendromu, fibrozitler, boyun fıtığına bağlı sinir basısı, kırıklar, çıkıklar, tümörler ve diğer organlardan (kalp, akciğer, safra kesesi, vb.) yansıyan ağrılarda omuz ağrısının sebeplerinden.

Sırt ağrıları ise özellikle ofis çalışanlarında görülen sağlık sorunlarının başında geliyor. Kabaca her beş insandan birinin sırt ağrısı çektiği biliniyor ancak masa başı çalışan kesimde sırt ağrısının nedenleri daha çok kas kaynaklı yani; duruş bozuklukları, uzun süre aynı pozisyonda durma, bilgisayar kullanımı ve hareketsiz yaşamdan kaynaklanan, kasların gerilmesi, sertleşmesi ve düğüm dediğimiz blokajların oluşması sonucu görülen miyofasiyal ağrılar. Bunların dışında kamburluk, omurga eğrilikleri ve kireçlenmeleri, disk hernileri, kalp-akciğer, mide ve safra kesesi başta olmak üzere iç organlardan yansıyan ağrılar, omurgayı tutan iltihaplı romatizmal hastalıklar, osteoporozda sırt ağrısı yapabiliyor. Peki, bu üç ağrıyı hafifletmek ya da dindirmek mümkün mü? Bu soruya cevap olabilecek üç alternatif yöntemi sizin için derledik;


1. Akupuntur


Akupuntur denildiğinde ilk aklımıza gelen şey iğneler farkındayız ağrınız varken canınızın daha yanmasını istemeyebilirsiniz. Ne var ki Çin tıbbi geleneğinden doğan ve belli noktalara iğne batırılarak uygulanan bu tedavi yönteminin amacı size acı vermek değil, ağrılarınızı azaltarak dindirmek. Romatizmal ağrılar başta olmak üzere, sırt ağrıları, migren için yaygın olarak uygulanan akupuntur hastalığa ve kişinin bünyesine bağlı olarak 10 ile 15 seans arasında uygulanıyor.


2. Masaj

Masaj; kan dolaşımını hızlandırarak vücuttaki blokajları çözen, kramp ve spazmları dindirip, boyun, omuz ve bel ağrılarını azaltan, stres ve kaygı seviyenizi düşürdüğü böylelikle uyku düzeninizi de iyileştiren önleyici bir alternatif tıp yöntemidir. Yapılan araştımalarda akupunturun masajla desteklenmesi halinde daha çabuk etki gösterdiği yönünde bu nedenle masaj önleyici ve tamamlayıcı bir tıp yöntemi olarak kabul edilebilir. Burada önemli olan nokta ise masaj olmadan önce terapistinize vücudunuz ve ağrınız ile ilgili detaylı bilgi vermeniz. Ağrınızı tasvir etmek için birkaç gün vücudunuzu gözlemlemelisiniz, ağrınız nereden geliyor, ne kadar sürüyor, günlük aktivitelerinizi ne kadar etkiliyor gibi soruları cevaplamak için kendinizi dinleyin.




3. Tai Chi

Temelini evrensel yaşam enerjisi olan Chi enerjisinden alan Tai Chi’nin amacı hayatın içinde zıtlık olarak görülen karşıtlıkları dengelemek ve doğadaki gibi uyumla akışa yönlendirmektir. Eski gelenekten geldiği için bütünsel bir eğitimdir yani kişinin fiziksel, psikolojik, zihinsel ve ruhsal olarak geliştirmeyi amaçlayan hareketli bir meditasyon tekniği ve aynı zamanda bir bilgelik öğretisidir.

Her insanın vücudunda yanlış duruş, yanlış beslenme ve stresten kaynaklanan yaşam enerjimizin doğru akmasını engelleyen blokajlar vardır. Bu üç alternatif yöntemin amacı aslında temelde aynıdır; beden ve zihindeki enerjiyi düzenleyerek sağlıklı ve dengeli kalabilmemize yardımcı olmak.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page