Çakralarınızı Dengelemek İçin 4 Basit Tüyo
top of page
Ara
  • Bi' Masaj

Çakralarınızı Dengelemek İçin 4 Basit Tüyo


Çakralar (Chakras) Sanskritçe döngü, girdap anlamına gelen, vücudumuzun yedi farklı kısmındaki enerji bölgelerinin, gökkuşağının yedi rengi ile sembolize edilen psikospiritüel bağlantı noktalarıdır. Başka bir deyişle çakralarımız bedenimizde köprü görevi görerek vücudumuz, zihnimiz ve ruhumuz arasında denge sağlayarak enerjinin içeri ya da dışarı akışını düzenler.


Çakralarımızı temizlemek ya da açmak için yaptığımız her çalışma aslında gökkuşağı üzerinde yapılan bir yolculuk gibidir. Her bir çakramız, gökkuşağındaki renklerle ilişkilidir ve duygularımızın değişimine göre vücudumuzdan yayılan bu renklerin parlaklığının, bulanıklığının ve doygunluğunun farklılaştığı kabul edilir.

Akan bir Taç Çakra evrene bağlı olmanın en doğal, saf halidir. Bu bağlantının tıkanması, yaşamınızda doğal uyumu kısıtlayan bir şey deneyip veya öğrendiğiniz anlamına gelir. Dengesiz bir taç çakra sizi depresyona sokabilir, hiçbir neden yokken kendinizi mutsuz hissetmenize neden olabilir ya da bağışıklık sisteminizi düşürerek hasta olup yataktan kalkamamanıza yol açabilir. İyileşmek ve tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yapmanız gereken aslında çok basit: kendinizle ve doğanızla tekrar bağ kurmak.

Birkaç dakika dinlenin, kafanızın tepesine ve sizi çevreleyen kozmosa biraz farkındalık getirin. Kendinize şunu sorun: "Evrene daha fazla bağlı hissetmeme ne yardımcı olur?" Bırakın iç rehberliğiniz sizi sevgi dolu ve özgür hissettiren bir şeye yönlendirsin. İşte bu yazımızda çakralarımızı aktifleştirmeye,dengelemeye yönelik bazı öneriler ve araçlar vereceğiz.

Müzik

Şarkı sözleri veya hisse rağmen Evren / Ruh / Tanrı ile bağlantılı hissettiren müzik dinlemeyi deneyin. Ayrıca hafifçe sesli şarkı söylemeyi deneyin, meditasyon halindeyken uzun ‘’Omm’’ lar çekebilir ve vücudunuzdan baştan aşağıya yayılan titreşimi hissedin. Doğa sesleri içeren, enstrümantal şarkıları dinlemeyi tercih edebilirsiniz.

Dans / yoga

Yoga egzersizleri yapmak, fiziksel olarak bizlere güç ve esneklik kazandırmasının yanında; duygusal, manevi ve psikolojik sağlığımıza da tesir etmektedir. Asana adı verilen pozlar ile çakralar çalıştırılacağı gibi, bütün bir sistemin işleyişi de etkilenmektedir. Çakralarınızı aktive etme ve dengelemeye başladıkça, vücut içindeki enerji akışı düzenlenmiş olacak, üzerinizde oluşan tıkanıklıklar engellenerek, özgüveniniz yükselecek ve iç huzurunuza kavuşmuş hissedeceksiniz.

Hareket, dans veya yoga ile vücudunuza girin. Vücudunuzu hareket ettirirken aynı zamanda evrenle olan tekliğinizi de görselleştirmeyi deneyin.



Farkındalık

Günlük pratik veya meditasyon yoluyla birincil titreşimlerinizi hazırlayın. Deneyiminize ve düşüncelerinize nazik, hakim olmayan bir farkındalık getirin. Örneğin her sabah güne başlarken şükredeceğiniz üç şeyi için teşekkür edin, sevdiğiniz bir kişiyi gözünüzün önünde canlandırın. Böylece kendinizi daha mutlu ve pozitif hissedeceksiniz.

Sık sık "Ben her yaşama sahip biriyim" veya "Bağlı bir bütünün parçasıyım" gibi ifadeleri kullanın ve bu ifadelerin vücudunuzdaki gerçeğini hissedin.

Renk Terapisi

Renkler basit; fakat derin anlamlar içeren ve duygular üzerinde etkisi yadsınamaz frekans, titreşim ve dalgalar bütünüdür. Renkler ve duygular arasında belirgin bir bağlantı olduğu kabul edilmekte ve hatta konu ile ilgili olarak renk psikolojisi adı altında birçok çalışma yapılmaktadır. Örneğin kırmızı, turuncu gibi sıcak renkler insanda heyecan, tutku gibi duyguları hareketlendirirken; mavi, mor gibi soğuk renkler huzur, sakinlik hisleri uyandırabilir. Çakralarınızın akışını dengelemek için kendinizi hafif pastel renklerle, özellikle açık pembe veya beyazla sarın. Evinizi de bu tarz renklerle süsleyin. Hafif pastel renklerin titreşimi başınızın tepesine karşılık gelir ve zihninizi gökyüzünün enginliği gibi daha açık ve havadar olmaya teşvik eder.

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page