Meditasyona Başlamak İsteyenler İçin Beş İpucu
top of page
Ara
  • Bi' Masaj

Meditasyona Başlamak İsteyenler İçin Beş İpucu



Birçoğumuzun meditasyon yapmamasının sebebi, diğer sağlık hedeflerimize ulaşamamamızla aynı: Sadece zamanımız yok. Belki de nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Ancak meditasyonu düzenli rutinimize dahil edebilirsek - dişlerimizi fırçalamak veya her gün giyimimize özen göstermek gibi - zihinsel sağlığımızı ve genel sağlığımızı iyileştirmek için daha fazlasını da yapabiliriz. Meditasyon yolculuğunuza başlamak için beş ipucu:

  1. Meditasyon yapmak için her gün beş dakika bulmaya çalışın. Kendinize bir taahhütte bulunduğunuzda, aktiviteyi rutininize dahil etmeyi hatırlamanız daha olasıdır. Hepimiz kendimize adamak için günde beş dakika bulabiliriz - herhangi bir beş dakika, herhangi bir zaman diliminde yeterli olacaktır.

  2. Bunu rutininizin bir parçası haline getirin. Tıpkı bir ilaç almak veya egzersiz yapmak gibi. Yeni bir uygulamayı günlük rutinimizin bir parçası haline getirdiğimizde hatırlamamız daha kolay ve takip etmemiz daha mümkün hale gelir. Gününüzün başlangıcına beş dakikalık bir meditasyon eklerseniz veya yatmadan önce rutininizin bir parçası olarak rehberli bir meditasyon dinlerseniz, başarı şansınız artar.

  3. Meditasyon yapmak için sessiz bir yer bulun. Zen'i bulmak için spa benzeri bir alana ihtiyacınız yok. Sadece sessiz bir yere ihtiyacınız var. Sabah işe giderken arabanızda veya duşa girmeden önce yapabilirsiniz. Gürültülü veya kaotik bir ortamdaysanız, sessiz bir alan yaratmak için gürültü önleyici kulaklık kullanmayı deneyebilirsiniz.

  4. Hoşunuza giden rehberli bir meditasyon bulun. Headspace ve Insight Timer gibi her tür ruh hali için tonlarca meditasyon içeren uygulamalar var. Uykuya dalma problemleri veya anksiyete sorunları gibi birçok probleminize uygun meditasyon rehberleri bulabilirsiniz. Rehberli meditasyon seçeneklerine sahip olmak, kendi odaklanmış meditasyon pratiğinizi oluşturma baskısını ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve rehberli bir uygulamada yolculuğunuz için bir yol arkadaşı bulursunuz.

  5. Nefesinize odaklanın. Meditasyon yaptığımız çoğu zaman, özellikle yeni başlayanlardansak, aklımız başka yerlere dağılır. Ancak nefesinize odaklanmak (burnunuzdan nefes alın ve karnınızın yükseldiğini hissedin; ağzınızdan nefes verin ve karnınızın düştüğünü hissedin) meditasyonunuz sırasında farkındalığınızı kaybetmemeniz konusunda yardımcı olur. Gerektiğinde sadece 10 derin arınma nefesi alıp vermek, bir meditasyon görevi görebilir.

Zaten meditasyon yapıyor musunuz? Yeni başlayanlar için önerilerinizi ya da sevdiğiniz kısa meditasyonları paylaşmanızdan mutluluk duyarız.


107 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page