Masajın Lüks Değil Bir İhtiyaç Olduğunun 10 Kanıtı
top of page
Ara
  • Bi' Masaj

Masajın Lüks Değil Bir İhtiyaç Olduğunun 10 Kanıtı






Masaj, doğru uygulandığında sağlımızı geliştiren, cildimizi güzelleştiren, vücudumuzun kendisini iyileştirme özelliğini harekete geçiren en verimli uygulamadır. Bir yandan sizi rahatlatarak daha pozitif, mutlu bir insan olmanızı sağlar. Bir yandan da iş ve özel hayatınızdaki problemlerinizle daha kolay başa çıkmanıza yardımcı olur. İşte size masajın sadece spalarda ya da masaj salonlarında saatler alan bir lüks değilde öğle aranızda bile yaptırabileceğiniz bir ihtiyaç olduğunun 10 kanıtı;


Baş, Boyun, Bel, Siyatik ve Romatizmal Ağrılarınızı Giderir. Uzun süre aynı pozisyonda oturarak ya da durarak çalışan kişilerde görülen kronik ağrılar, zamanla vücuda yerleşerek fıtıklara ve kireçlenmeye neden olur. Çalışma temponuza göre ayda birkaç kez masaj yaptırdığınızda ağrıların ezberini bozarak, ağrıyan bölgenizi rahatlatmış olursunuz.


Spor Ağrılarınıza İyi Gelir. Sporcuların en çok masaj yaptıran kitleyi oluşturduğunu biliyor muydunuz? Yanlış duymadınız, masaj spor sonrası kas ağrılarını giderdiği, bünyeyi klasik bir istirahatten daha çok dinlendirdiği için sporcular tarafından sıkça yaptırılır. Böylece antremanlara ara vermeleri gerekmez ve programlarını aksatmadan sporlarına devam edebilirler.


Kan Dolaşımını Düzenler. Kan dolaşımı kalp, bacak, el, ayak, ayak ve parmaklar gibi vücudun belirli bölümlerine sınırlı ulaşımda olan döngüsel bir durumdur Zayıf kan dolaşımı varis, böbrek hastalıkları ve kalp krizine sebep olur. Baş, boyun, omuz, sırt ve bel bölgenize yaptıracağınız masajlar kalp krizi riskinizi önemli ölçüde azaltır, kasların üst üste binmesini engeller, kas sıkışmalarına ve ya spaszmlara izin vermez.


Sindirim ve Boşaltım Sistemine Yardımcı Olur. Belirli noktalara verimli baskılarla yapılan teknik masajlar sindirim ve boşaltım sisteminizi rahatlatarak, unutulmuş görevlerin yerine getirilmesini sağlar. Bu nedenle çoğu insan masaj sonrasında tuvalete gitme ihtiyacı hisseder. Rahatsız olmanıza gerek yok, iyi masajda bunu hissetmeniz gerekir.

Uykunuzu Düzenler. Uykusuzluk (insomnia) toplumda her yaşta, üç kişiden birinde görülen önemli bir sağlık problemidir. Fiziksel ve psikolojik nedenlerle uykusuzluk çeken kişiler uyku öncesinde ilaç alarak uyumayı denerler. Ancak bu sorununuzu ortadan kaldırmadığı gibi vücudunuza aslında ihtiyacınız olmayan bir madde daha eklemiş olursunuz. Düzenli aralıklarla yapılan ayak masajı uykunuzu düzene sokar. Vücudumuzun tüm yükünü taşıyan, bakımını aksattığımız ayaklarımızın tabanından 7.000 sinir geçtiğini biliyor muydunuz?


Kilo Vermenizi Hızlandırır Masaj uygulaması,yağ yakımını hızlandırarak kilo verme sürecinizde size yardımcı olur. Düzenli yaptırılan masaj uygulamaları hücreleri yenileyerek vücudunuzu diri tutar. Özellikle belirli bölgelere yaptırılan masajlar kan dolaşımını arttırıp, hücrelerin yeniler böylece daha hızlı bölgesel incelme elde etmiş olursunuz.


Selülitinizi Azaltır İyi bir masaj tüm selülit tedavilerinden daha etkilidir, bu tarz tedavileri için kullanılan tüm aletler aslında masajı taklit eder. Örneğin LPG gibi vakumlu aletler ; lenf direnaj masajı selülite birebir iyi gelen bir masajın prensibini taklit eder. Selülit dokusu bozulmuş bir yağ hücresidir, kan ve lenf dolaşımındaki bozulmalar sonucunda su toplamış yağ hücreleri sertleşerek portakal kabuğu dediğimiz görünümü alır. Masaj kan ve lenf dolaşımını düzelterek ödemlerin çözülmesine, toksitlerin atılmasına yardımcı olur.


Esneklik Kazandırır Gün içerisinde çok fazla hareket etmiyor ve spor yapmıyorsanız kaslarınızı günler, haftalar hatta aylar boyunca aynı şekilde kullanıyor, bazı kaslarınızı da hiç çalıştırmıyorsunuz demektir. Masaj ise kullanmadığınız kaslarınızı çalıştırarak kas tembelliğini önlerken çok kullandığınız kaslarınızı da açarak dinlendirir. Böylece kas dengesi kurarak, eklemlerinizi rahatlatır ve hareket kabiliyetinizi geliştirir.


Sizi Daha Mutlu Bir İnsan Yapar. Stresli çalışma hayatları, dışarıda maruz kaldığımız çok uyarıcılı gürültülü ortam, ailevi ya da özel hayatınızdaki problemler gün içerisinde aklınıza gelerek size ekstra stres yükler ve olduğunuzdan daha yorgun hissetmenize sebep olur. Masaj ise sinir hücrelerinizi uyardığı için fiziksel ve ruhsal sağlığınızı doğrudan etkiler. Masaj uygulamanız bittiğinde istemsizce gevşemiş ve mutlu, hayata karşı daha pozitif hissederseniz.


Çalışan Verimliliğini Artırır. Eğer kurumsal bir şirkette çalışıyorsanız, uzun saatlerinizi bilgisayarınızın başında geçiriyorsanız, ard arda gelen toplantılar, trafik, iş stresi ve kaygıdan uzaklaşmanın en kolay yolu masajdır. Yapılan araştırmalarda düzenli aralıkla yaptırılan 10 dakikalık bir masajın 10 dakikalık bir kahve molasından daha verimli olduğu, stresi ve kaygıyı azalttığı gözlenmiştir.

159 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page